ЋОСИЋ НАЈАВИО ИЗГРАДЊУ СПОМЕНИКА ЖРТВАМА НАТО АГРЕСИЈЕ

370

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић најавио је данас, у изјави за РТВИС, изградњу споменика жртвама НАТО бомбардовања, који ће бити смјештен у кругу зграде Градске управе на Палама. Према његовим ријечима, Градска управа Источно Сарајево већ ради на идејном рјешењу.

Ћосић је подсјетио да је на данашњи дан 1995. године почело НАТО бомбардовање Републике Српске, а у масовним авио и ракетним ударима који су трајали до 14. септембра, животе је узгубило више од стотину недужних цивила, причињена је огромна материјална штета, док се посљедице бомбардовања осиромашеним уранијумом осјећају и данас.

„Људи са подручја некадашњег Српског Сарајева, који су се раселили широм Републике Српске и свијета, имају посљедице, они и данас умиру од посљедица бомбардовања. Неке од бомби биле су са сиромашеним уранијумом, што су потврдила и бројна медицинска и научна истраживања“, истакао је Ћосић.

Ћосић сматра да је циљ НАТО бомбардовања српског становништва био трајно уништавање будућих генерација.

„Не смијемо никада заборавити жртве бомбардовања, посебно ако имамо у виду да је то био завршни чин покушаја елиминације српског народа са ових простора“, каже Ћосић.