ЋОСИЋ: ПОДРШКА БИБЛИОТЕКАМА И БИБЛИОТЕЧКОЈ ДЈЕЛАТНОСТИ

505

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић потписао је данас уговоре са директорима три библиотеке са подручја града о колективном чланству радника Градске управе и Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице у овим библиотекама.

Ћосић је истакао да је ово симболичан вид подршке библиотекама на подручју Источног Сарајева, али и начин да се укаже на потребу веће подршке библиотечкој дјелатности и штампаним дјелима.

Уговори су потписани са директорима Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташом Кулашинац, Народне библиотеке Пале Бојаном Чвором и Народне библиотеке Соколац Божицом Јанковић.

Директори библиотека упознали су градоначелника о пословању и условима рада, као и процесу дигитализације, који у наредном периоду треба да буде завршен у библиотекама на Палама и Сокоцу, док Матична библиотека Источно Сарајево већ посједује Електронску читаоницу.

На састанку, којем је присуствовала в.д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Љиљана Лиздек, разговарано је и о могућностима будуће сарадње Градске управе са овим библиотекама.