ЋОСИЋ РАЗГОВАРАО СА АМБАСАДОРОМ НР КИНЕ У БИХ ЂИ ПИНГОМ

321

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић угостио је данас амбасадора НР Кине у БиХ Ђи Пинга са којим је разговарао о капиталним пројектима у Источном Сарајеву, привредној сарадњи, као и промовисању кинеске традиције кроз Центар за кинеске студије на Филозофском факултету на Палама и активностима које реализује Матична библиотека Источно Сарајево.

„Град Источно Сарајево већ годинама доприноси промовисању кинеске традиције, културе, језика, првенствено кроз Центар за кинеске студије на Филозофском факултету на Палама, активности Матичне библиотеке, а отворени смо и за сарадњу са кинеском привредом“, објаснио је Ћосић.

Према његовим ријечима, Источно Сарајево има добру сарадњу са кинеским компанијама, као што су „Sinohydro“, „PowerChina“ и „AVIC“, које су заинтересоване за неке од капиталних пројеката у овој локалној заједници.

„Драго ми је да ту врсту сарадње подржава кинеска Амбасада и амбасадор Ђи Пинг“, навео је Ћосић и додао да то значи да Источно Сарајево има и званичну подршку НР Кине.

Како је објаснио, НР Кина и њихови дипломатски представници су у претходном периоду доказали да су пријатељи Источном Сарајеву, да је њихова подршка искрена и конкретна и, што је веома важно, није условљена нереалним политичким захтјевима, него је заснована на објективном сагледавању ситуације.

Састанку је присуствовао и новоименовани амбасадор БиХ у НР Кини, Синиша Берјан.