ЋОСИЋ ЧЕСТИТАО ОСВЕШТАЊЕ КАПЕЛЕ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА

199

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић честитао је данас освештање Спомен-капеле/цркве Светог великомученика Димитрија, начелнику Маринку Божовићу и Борачкој организацији „Илиџански борац“ који су у сарадњи са Владом Републике Српске и Српском православном црквом успјели да заврше изградњу овог важног објекта за сарајевске Србе.

„У Спомен-капели/цркви Светог великомученика Димитрија на Вељинама уписана су имена 2.793 борца са подручја Сарајевско-романијске регије погинула у Одбрамбено-отаџбинском рату, који су на овај начин добили мјесто на којем ће и генерације послије нас моћи да им одају заслужену почаст“, навео је Ћосић.

Ћосић је истакао да му је жао што због многобројних обавеза није био у прилици да лично присуствује овом важном догађају, јер, како је навео, значај постојања оваквог објекта превазилази Источно Сарајево и Сарајевско-романијску регију.

Освештању спомен-капеле, поводом обиљежавања крсне славе Борачке организације Републике Српске – Митровдана, присуствовао је замјеник градоначелника Слободан Амовић.