АМБАСАДОРКА НОРВЕШКЕ ПОСЈЕТИЛА ГРАД ИСТОЧНО САРАЈЕВО

1470

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и замјеник градоначелника Данко Вучетић разговарали су данас са амбасадорком Краљевине Норвешке у БиХ Гури Рустен о будућој сарадњи и подршци Норвешке одређеним пројектима у Источном Сарајеву.

Највише ријечи било је о евентуалној помоћи Норвешке у организацији Европског омладинског олимпијског фестивала EYOF 2019, чији су домаћини Источно Сарајево и Сарајево.

„Знајући да су нордијске дисциплине управо највише заступљене у скандинавским земљама, посебан акценат током разговора ставили смо на локацију Дворишта код Јахорине, гдје би требало да буду одржана такмичења у биатлону, једној од најатрактивнијих дисциплина у оквиру EYOF-а 2019“. рекао је градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић.

Вуковић је рекао да ће се Град Источно Сарајево и званичним захтјевом за помоћ обратити Амбасади Краљевине Норвешке, а путем њих и централи у Ослу.

„Имамо разлога да се надамо да ће наш пројекат бити одобрен и да ће бити реализована помоћ Норвешке“, истакао је Вуковић.

Разговарано је и о сарадњи Универзитета у Источном Сарајево са универзитетима и факултетима из Норвешке.

Вуковић је поновио да је Универзитет у Источном Сарајеву једна од најзначајнијих институција и велики потенцијал за развој града и Републике Српске.

„Током данашњег састанка представили смо град Источно Сарајево, његов настанак, значај и функционисање, јер сматрамо да се у дијелу домаће јавности, а нарочито међународне, не зна много о овом граду. У том смислу, било ми је задовољство да уважену амбасадорку упознам са градом Источно Сарајево“, рекао је Вуковић.