АНА МАРИЈА ВАСИЉЕВИЋ ПРЕДСТАВЉАЋЕ ИСТОЧНО САРАЈЕВО НА ТАКМИЧЕЊУ „РИТАМ ЕВРОПЕ“

832

На највећем дјечијем музичком такмичењу „Ритам Европе“, које ће ове године бити одржано у Источном Сарајеву, наш град представљаће Ана Марија Васиљевић, те плесачи Милан Милинковић и Анђела Симић. Тако је одлучио стручни жири који су чинили представници манифестације „Ритам Европе“ и Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Градови и општине Републике Српске представљаће на овој манифестацији неку од земаља Европе, а такмичари ће пјевати на различитим европским језицима.

Град Источно Сарајево изразио је жељу да на овом такмичењу представља Србију, што значи да ће Ана Марија Васиљевић изводити нумеру на српском језику, а са њом ће наступити плесачи Милан Милинковић и Анђела Симић.

Директор Програма „Ритам Европе“ Игор Карадаревић рекао је да ће финално такмичење бити одржано крајем маја или почетком јуна у дворани „Пеки“ у Палама, уз директан телевизијски пренос на Радио-телевизији Републике Српске.

„На такмичењу ће учествовати дјеца и омладина из 14 градова и општина Републике Српске. Покушали смо и мале и велике локалне заједнице да укључимо јер сматрамо да сва дјеца Српске заслужују овакву врсту такмичења и искуства“, рекао је Карадаревић.

Карадаревић је нагласио да су дјеца изабрана искључиво на основу њиховог квалитета и талента који посједују. Карадаревић је појаснио да је „Ритам Европе“ побједницима овогодишњег такмичења обезбиједио путовање у неку земљу у Европи.

Шеф кабинета градоначелника Источног Сарајева Огњен Југовић рекао је да му је част што ће Источно Сарајево бити град домаћин финалног такмичења, које ће први пут бити одржано у Републици Српској.

Југовић је рекао да је град показао способност да организује велике догађаје, те да ће наставити да подржава овакве манифестације.

„Ова манифестација пружа прилику за промоцију града Источно Сарајево, као и промоцију дјеце и омладине да би се њихов таленат видио шире од Републике Српске“, рекао је Југовић.

Изабране такмичаре ће у наредних неколико мјесеци обучавати тим стручњака из Београда са вишегодишњим искуством у припреми и реализацији великих шоу програма.