АПАРТ-ХОТЕЛ „ВУЧКО“ ОБИЉЕЖИО 10 ГОДИНА РАДА И ГОДИШЊИЦУ ОЛИПИЈАДЕ

1453

Апарт-хотела „Вучко“ на Јахорини са пет звјездица обиљежио je 10 година успјешног рада и постојања.
Генерални директор хотела „Вучко“ Милош Пешић истакао је да је у протеклих 10 година остварено више од 350.000 ноћења, што је импозантна бројка која је најбољи показатељ значаја и утицаја који овај хотел има на туристичку понуду Јахорине.

„Свих ових година смо слушали наше госте и трудили се да стално напредујемо и прилагођавамо се њиховим потребама како би се осјећали што пријатније и удобније у нашем хотелу“, рекао је Пешић.

Идејни творац хотела „Вучко“ Миломир Провић рекао је да је прича почела 1984. године у оквиру припрема за Зимске олимпијске игре /ЗОИ/, када је за потребе високих званичника и важнијих гостију на Јахорини изграђен резиденцијални објекат у стилу планинске куће, а име објекта потиче од Вучка, маскоте ЗОИ `84.

Провић је рекао да је „Вучко“, настављајући традицију започету 1984. године, поново отворио врата гостима 8. фебруара 2008. године, као потпуно нови објекат конципиран као мали апарт-хотел са породичном атмосфером, а 2014. године отворен је и нови дио хотела.

„То је била мало и преамбициозна идеја. Прву фазу је урадила породица Провић, а захваљујући партнерима наставили смо са другом фазом, а сада градимо и трећу фазу која подразумјева конгресну салу са 1.000 мјеста и олимпијски базен“, истакао је Провић и додао да ће по завршетку радова хотел имати више од 300 апартмана, а тренутно има 200 запослених.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић истакао је да је „Вучко“ на симбол развоја туризма на олимпијској планини, Источном Сарајеву, на Палама и цијелој регији.

„Породица Провић је оснивач и идејни творац овог пројекта и данас присуствујемо потврди једног визионарства“, рекао је он и додао да је неколико приватних инвеститора прије 10 година дало сигнал Републици Српској и локалним властима да вриједи улагати на Јахорину.

Вуковић је истакао да се развија приватни сектор, а да држава наставља да улаже, додајући је то добар, убрзан пут развоја туризма на простору града Источно Сарајево.

Начелник општине Пале Бошко Југовић истакао је да се хотел „Вучко“ поистовјећује са Јахорином и да је квалитетном услугом одличан туристички промотер општине Пале.

„Квалитетним улагањем у Јахорину, почев од локалне заједнице, Владе, ресорног министарства, предсједника Републике Српске постигнути су одлични резултати и Јахорина је наставила свој живот и постала туристичка дестинација како и заслужује“, навео је Југовић и додао да хотели „Вучко“ и „Термаг“ чине атрактивну туристичку понуду на Јахорини.

 

 

/Срна/