СОКОЛАЦ- Јавни позив за пројекте невладиних организација

1401

Јавни позив организацијима цивилног друштва за предају приједлога пројеката који ће бити реализовани на подручју општине Соколац у оквиру Регионалног програма локалне демократије биће расписан 13. фебруара, закључено је на састанку представника локалне управе и УНДП-а.Начелник Одјељења за привреду и финансије општине Соколац Митар Пржуљ рекао је новинарима да ће овај позив бити отворен четири седмице и да се могу пријавити све невладине организације које имају добре идеје за одрживе пројекте, који ће бити финансирани у вриједности од 10.000 до 70.000 КМ.

„Поента је да добијемо што више квалитетних пројеката за које средства нису ограничена, а теме на које ће моћи да аплицирају дефинисане су Стратегијом развоја општине Соколац, али могу бити и неке друге уколико подносилац пројектног приједлога буде имао нову идеју од које ће грађани имати користи“, нагласио је Пржуљ.

Он је нагласио да ће представници организација цивилног друштва/невладиних организација имати дводневну обуку и сву подршку локалне управе и УНДП-а приликом припреме за израду пројеката.

Пржуљ је је рекао да је позив отворен и за невладин сектор са подручја других локалних заједница, уз услов да пројекат буде реализован на подручју општине Соколац.

Пржуљ је нагласио да ће одабране пројекте финансирати УНДП са 70 одсто, а општина Соколац са 30 одсто.

Састанку на Сокоцу присуствовао је координатор активности у локалним заједницама на овом пројекту УНДП-а Дамир Жарак