АТЛЕТСКА СТАЗА НА ПАЛАМА ОТВОРЕНА ЗА ПОСЈЕТИОЦЕ

1245

Атлетска стаза на стадиону „Влајко Петровић“ на Палама, за коју је град Источно Сарајево обезбиједио око 400.000 КМ, отворена је синоћ за све посјетиоце. Градоначелник Источног Сарајева рекао је новинарима да су добром селекцијом изабрали пројекат изградње атлетске стазе, на који су становници Пале дуго чекали.

-Ова стаза имаће вишеструки значај за атлетске клубове, Факултет васпитања и спорта и Фудбалски клуб `Романија`, као и за бројне рекреативце. Постављена је и расвјета на стадиону како би био кориштен и у вечерњим часовима – рекао је Вуковић.

Вуковић је рекао да је урађена и нова хидрантска мрежа за одвод воде са стадиона, како би Фудбалски клуб „Романија“ уредно заливао терен, затим ријешио питање дренаже на квалитетан начин, а постављени су и нови јарболи.

Он је похвалио извођаче који су успјели да ураде сав посао у складу са уговором, а посебно што су урадили и прије рока од 90 дана, с обзиром да су почели са изградњом 4. августа.

Према његовим ријечима, постоји потреба за додатним садржајима на терену, али да ће се потрудити да у наредном периоду ураде и остале ствари како би комплетирали све садржаје из атлетског спорта који се односе на бацачке и скакачке дисциплине.

Вуковић је рекао да ће се стаза моћи користити од сутра, уз услове који преписују атлетски клубови и Фудбалски клуб, али нагласио да у наредном периоду мора бити ријешено питање управљања овим објектом, који заслужује посебну пажњу.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић задовољан је што је присуствовао пуштању у функцију атлетске стазе, која ће бити доступна свим грађанима Пала, Источног Сарајева и Републике Српске.

Лучић је рекао да град жели да развија спорт и спортски туризам, те пожелио да атлетска стаза послужи за много спортских такмичења.

Предсједник Фудбалског клуба „Романија“ Александар Ласица захвалио је Градској управи за завршетак пројекта атлетске стазе.

-Бринућемо о њој. Надам да ће многе репрезентације долазити на припреме – рекао је Ласица.

/Срна/