ЛУЧИЋ: ХИТНО ИСПИТАТИ МЕДИЈСКЕ НАВОДЕ О „ЕКОЛОШКОЈ БОМБИ“ НА ПОДРУЧЈУ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА

692

Захтијеваћу од надлежних институција да ОДМАХ испитају медијске наводе о, како је наведено, еколошкој бомби на подручју Источног Сарајева, те да потписници у што краћем року пониште штетни уговор о депоновању отпадног материјала на подручју нашег града, изјавио је данас предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић, реагујући на писање појединих медија да се на локалитету Крупачких стијена, на подручју Источног Сарајева, складишти опасни отпад из Широког Бријега.

„Недопустиво је да дозволимо фирмама из Федерације БиХ да опасни отпад складиште на територији Источног Сарајева, што изазива и оправдану забринутост наших грађана. Град Источно Сарајево издвојио је значајна финансијска средства за санацију депоније на подручју општине Трново, која је требало да послужи у наредних неколико година, до изградње регионалне депоније са постројењима за рециклажу, што је и обавеза локалних заједница“, навео је Лучић.

Лучић сматра недопустивим да се оваквим потезима одговорних у општини Трново угрожава здравље локалног становништва и значајно скраћује вијек трајања депоније у Крупачким стијенама.

„Јавност и надлежне институције морају ХИТНО да реагују на апеле грађана и предузму неопходне мјере да се спријечи даље складиштење медицинског отпада на овом локалитету“, поручио је Лучић.