ДАНАС ПРИЈЕМ ЗА КОРОМАНА, У ПЕТАК ИЗБОР СПОРТИСТЕ ГОДИНЕ

1182

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и представници Градске управе организоваће данас пријем за прослављеног српског фудбалера Огњена Коромана, који ће на Јахорини од 1. до 7. јула организовати први Међународни фудбалски камп „Короман“. Пријем ће бити организован у 12.00 часова у кабинету градоначелника.

Промотери Фудбалског кампа „Короман“ на Јахорини биће фудбалске легенде Саво Милошевић, Матеја Кежман, Милан Лане Јовановић, Перица Огњеновић, Саша Илић, Ненад Јестровић, Владимир Петровић Пижон, Милош Шестић, Здравко Боровница, те директори омладинских школа „Црвене звезде“ Драган Младеновић и „Партизана“ Вања Радиновић.

Програм кампа заснован је на најновијим методама стицања фудбалских вјештина и знања, а са дјецом ће радити најбољи фудбалски тренери из региона за одговарајући узраст. Осим стручног и спортског дијела, камп који је намијењен дјеци од шест до 16 година пружиће могућност дружења, тимског рада и забавног програма.

Традиционална манифестација “Избор спортисте године града Источно Сарајево” за 2017. годину биће одржана у петак, 30. марта у 12 часова.

За најбољег спортисту града за 2017. годину номиновани су Драгана Витковић из Кик-бокс клуба “Куле” Трново, Вук Елез из Џудо клуба “Фамос” Источна Илиџа, Стефан Ћуковић из Атлетског клуба “Источно Сарајево”, Тања Каришик-Кошарац из Ски-клуба “Романија” са Пала и Младена Петрушић из Атлетског клуба “Гласинац” Соколац.

Биће изабрани и најбољи спортски клуб, тренер, спортски радник, перспективни спортисти, најуспјешније удружење за помоћ лицима са посебним потребама и најуспјешнији спортиста у категорији лица са инвалидитетом и са посебним потребама. Избор ће бити извршен на основу приједлога достављених из шест градских општина.