ГРАД ИСТОЧНО САРАЈЕВО ОМОГУЋИЋЕ ДЈЕЦИ ИЗ СВИХ ГРАДСКИХ ОПШТИНА ДА УЧЕСТВУЈУ У ФУДБАЛСКОМ КАМУ „КОРОМАН“

2479

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и представници Градске управе организовали су данас пријем за прослављеног српског фудбалера Огњена Коромана, који ће на Јахорини од 1. до 7. јула организовати први Међународни фудбалски камп „Короман“.

Вуковић је изразио задовољство због Короманове посјете Источном Сарајеву, који, како је рекао, није заборавио крај из којег потиче, због чега ће овдје и организовати овај важан спортски догађај.

„Град Источно Сарајево подржаће Међународни фудбалски камп ‘Короман’, који ће бити одржан у вријеме трајања Свјетског првенства у фудбалу у Русији, што ће дати додатну тежину овом догађају, с обзиром на фудбалску еуфорију која ће тих дана владати. Веома је важно што ће у Источном Сарајеву бити присутни свјетски познати ветерани и ведете фудбалских клубова Црвена звезда и Партизан“, рекао је Вуковић, додајући да ће у раду са дјецом у Кампу учествовати и врхунски тренери.

„За Град Источно Сарајево важна је и промотивна улога коју овај камп може имати. Градска управа у сарадњи са Туристичком организацијом брине о промоцији свих туристичких потенцијала на подручју града, те, с тим у вези сматрамо, да ће долазак свих ових фубалских великана имати огроман значај за промоцију Јахорине и других потенцијала“, истакао је Вуковић.

„Планирали смо да за учеснике кампа приредимо и пригодан програм обиласка Јахорине, али и Гондоле-Равне планине и Требевића, као и других садржаја које имамо на подручју града. Очекујемо и долазак великог броја родитеља, који ће бити смјештени на Јахорини и у околини, па вјерујемо да ће смјештајни капацитети на Јахорини и на подручју града бити попуњени, што је за нас посебно важно“, нагласио је Вуковић.

Вуковић је најавио и одигравање ревијалне утакмице ветерана Црвене звезде и Партизана, у недјељу, 1. јула у СПЦ „Пеки“ у Палама, што ће сигурно привући пажњу љубитеља фудбала и великог броја грађана Источног Сарајева и шире регије.

Градоначелник је појаснио да ће Град Источно Сарајево подржати организацију Међународног фудбалског кампа „Короман“ тако што ће финансирати учешће одређеног броја дјеце из свих шест градских општина на овом кампу.

Организатор Међународног фудбалског кампа „Короман“ Огњен Короман рекао је да велика заинтересовансот дјеце и родитеља, те број пријављених учесника већ говоре у прилог томе да ће овај камп бти организован на високом нивоу.

„Промотери Фудбалског кампа  биће фудбалске легенде Саво Милошевић, Матеја Кежман, Милан Лане Јовановић, Перица Огњеновић, Саша Илић, Ненад Јестровић, Владимир Петровић Пижон, Милош Шестић, Здравко Боровница, Ивица Краљ, који су дали чврста обећања да ће доћи на Јахорину“, рекао је Короман.

„Град Источно Сарајево, као и други градови и цијела Република Српска пружили су подршку организацији овог спортског пројекта, па је због тога наша обавеза да организацијуа буде на врхунском нивоу, да ово истински заживи и прерасте у традиционалну манифестацију“, истакао је Короман.

Програм кампа заснован је на најновијим методама стицања фудбалских вјештина и знања, а са дјецом ће радити најбољи фудбалски тренери из региона за одговарајући узраст. Осим стручног и спортског дијела, камп ће пружити могућност дружења, тимског рада и забавног програма. Очекује се учешће великог броја дјеце узраста од шест до шеснаест година из Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе.