ЏУДИСТИ „ФАМОСА“ НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

1091

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић угостио је данас, на иницијативу предсједника Комисије за спорт у Граду Источно Сарајево и одборника у Скупштини града Горана Шеховца, чланове руководства и такмичаре Џудо клуба „Фамос“ из Источне Илиџе, који већ дуже вријеме постижу значајне резултате, што овај клуб сврстава међу најуспјешније у Источном Сарајеву и Републици Српској.

Вуковић је рекао да је радо прихватио иницијативу Горана Шеховца за овај састанак, додајући да му сваки сусрет са спортистима, који на најљепши начин представљају наш град, чини велико задовољство.

„Није ово први пут да на овај начин разговарам са џудисти Фамоса, било је сличних сусрета и раније, што показује да овај клуб одржава континуитет кад је ријеч о добрим резултатима“, рекао је Вуковић.

Вуковић је истакао да Градска управа Источно Сарајево значајна средства из буџета издваја за област спорта, али да је свјестан чињенице да то није довољно за врхунске резултате.

„Највећи проблем свих спортских клубова јесте како да обезбиједе неопходна средства за одлазак на бројна такмичења, али Град Источно Сарајево настоји да помогне у складу са могућностима. Сматрам да правилник, на основу којег распоређујемо средства спортским клубовима у нашем граду, омогућава да то учинимо на најкоректнији и најправеднији начин, односно, да, без могућности протежирања било кога, највише бодова добију клубови са најбољим резултатима“, нагласио је Вуковић.

Вуковић је похвалио чланове управе, тренере и такмичаре Џудо клуба „Фамос“, рекавши да иза свих њихових резултата стоје врло напоран рад и бројна одрицања.

Иницијатор данашњег састанка, Горан Шеховац, рекао је да џудисти „Фамоса“ заслужују пажњу локалне власти, јер својим резултатима значајно доприносе и афирмацији нашег града.

„Веома је важно да сви заједно чинимо све што је у нашој моћи да помогнемо младим спортистима, јер ови млади људи могу да популаришу спорт, допринесу здравијем развоју нових генерација и стварању истинснких вријејдности у нашем друштву“, рекао је Шеховац.

Предсједник клуба Синиша Лубура, зхваљујући градоначелнику за пријем, рекао је да тренутно у „Фамосу“ има неколико изузетно перспективних спортиста који могу да постигну врхунске резултате, те да је клуб већ сада обезбиједио континуитет такмичара за наредних 15 година.

Тренер џудиста, Жељко Шиљеговић, рекао је да Град Источно Сарајево подржава активности клуба и да средства за спорт распоређује на крајње коректан начин.

„Начин на који се врши расподјела средства из буџета Града може да буде примјер осталим локалним заједницама и ресорном министарству како треба да буду бодовани клубови“, рекао је Шиљеговић.

Шиљеговић је нагласио да резултати које постижу дају за право руководству и такничарима „Фамоса“ да себе сврстају у врх европског џудоа.

У делегацији која је данас посјетила Градску управу били си предсједник клуба Синиша Лубура, тренер Жељко Шиљеговић и најуспјешнији такмичари,  Вук Елез и Игор Врачар.

Вук Елез био је првак Балкана већ са 17 година, а у протеклом периоду окитио се бројним медаљама на значајним такмичењима. На сениорском европском купу у Сарајеву био је трећи, освајач је сребрне медаље  на јуниорском европском купу и актуелни је сенирски првак Балкана у својој категорији.

Игор Врачар освајач је сениорске балканске медаље, био је трећи на сениорском европском купу, освајач је сребрне медаље на недавно одржаном јунирском купу у Сарајеву.

Џудисти „Фамоса“ у четвртак путују на Европски куп у Румунији, а средином септембра очекује их Првенство Европе у Финској.