ОБИЉЕЖЕНА 21 ГОДИНА ОД УБИСТВА СРЂАНА КНЕЖЕВИЋА

1275

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и предсједник Скупштине града Мирослав Лучић положили су вијенац на споменик Срђану Кнежевићу у Палама, гдје је данас обиљежена 21 година од убиства некадашњег команданта специјалне јединице Војске Републике Српске „Бели вукови“.

Вијенац на споменик Кнежевићу у име српског члана Предсједништва БиХ положио је његов изасланик Бошко Томић, а вијенце и цвијеће положили су чланови породице Кнежевић, представници општине Пале, Управе полиције и Јединице за подршку Источно Сарајево, борачких организација са Пала, Трнова, Зворника, Бијељине, Брчког.

Породица свирепо убијеног Кнежевића, представници удружења „Бели вукови“, Кнежевићеви саборци, пријатељи, посјетили су данас и гроб Срђана Кнежевића на породичном гробљу у селу Тврдимићи.

Кнежевић је у вријеме убиства обављао дужност замјеника начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево. Кнежевић је убијен у августу 1998. године испред улаза у зграду у којој је становао у центру Пала, а његове убице никада нису пронађене.

Специјална јединица „Бели вукови“, чији је био командант, формирана је 1993. године, а име су добили име по томе што су остали завејани у мећави на Бјелашници коју могу само вукови да преживе.