ЕМОТИВАН ПРОГРАМ СТУДЕНАТА ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА У ПАЛАМА ПОВОДОМ 23 ГОДИНЕ ОД ЕГЗОДУСА САРАЈЕВСКИХ СРБА

1062

„Живи сјећање“ назив је програма који ће студенти Филозофског факултета у Палама приказати у петак, 15. марта од 19 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево, поводом егзодуса сарајевских Срба.

„Ријеч је о емотивно потресном програму, који су припремили студенти нашег факултета“, рекла је Жељка Пржуљ, професор српског језика и књижевности Филозофског факултета у Палама гостујући у програму ИС Радија.

Пржуљ додаје да ће студенти то вече испричати једну епско-лирску причу засновану на историјским догађајима, кроз рецитале.Биће изведена и култна пјесма „Сарајево“ Дејана Гутаља са сценским елементима. Присутни ће моћи чути и потресну пјесму „Мртвог сина не оставља мајка“,која говори и о емотивном моменту ископавању српских гробова из Сарајева.

„ У оквиру програма, наши студенти ће подсјетити и на број Срба који су живјели у пријератном Сарајеву, броју сарајевских Срба који су доживјели егзодус, али и оставити у сјећање и број српских гробова који су након егзодуса пренесени на Војничко гробље  „Мали Зејтинлик“, нагласила је Пржуљ.

Програм обиљежавања 23 године од егзодуса сарајевских Срба организује Филозофски факулtек у Палама под покровитељством Града Источног Сарајева.

 

 

/ИС радио/