ГОСТИ ИЗ РУСИЈЕ ДАНАС СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА

691

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић организоваће данас пријем за делегацију града Коломна, након чега ће гости из Русије посјетити Војничко гробље „Мали Зејтинлик“ на Сокоцу, Храм Светог мученика Георгија на Равној Романији, те Олимпијски центар „Јахорина“.

Пријем за руску делегацију у кабинету градоначелника Источног Сарајева заказан је за 9.00 часова, а у 10.00 часова планирана су изјаве за новинаре, најављено је из градске управе.

Гости из Русије ће у 11.15 часова посјетити Војничко гробље „Мали Зејтинлик“ на Сокоцу, гдје је сахрањено 1.000 српских бораца палих у одбрамбено-отаџбинском рату, а потом Храм Светог мученика Георгија на Равној Романији на чијим су унутрашњим зидовима уписана имена 4.100 српских војника који су животе дали за одбрану Сарајевско-романијске регије.

За 14.00 часова планирна је посјета Олимпијском центру „Јахорина“.

Сутра, посљедњег дана посјете, руска и делегација града домаћина посјетиће у 9.00 часова фабрику „Мофас“, а у 11.00 часова је предвиђено полагање вијенца код споменика руском дипломати Виталију Чуркину у Источном Новом Сарајеву.

Првог дана посјете делегације града Коломна потписан је уговор о сарадњи између Универзитета у Источном Сарајеву и Државног социјално-хуманитарног универзитета из Московске области који подразумијева размјену студената, мобилност академског особља и заједнички истраживачки рад.

Руководство Универзитета у Источном Сарајеву, на челу са ректором Миланом Кулићем, представили су јуче гостима из Русије структуру и рад ове високошколске установе, те су заједно са деканима Електротехничког и Машинског факултета обишли лабораторије Универзитета.

 

/Срна/