ГРАД ФИНАНСИРАО ПОСТАВЉАЊЕ РАМПЕ НА УЛАЗУ У СТУДЕНТСКЕ ДОМОВЕ У ПАЛАМА

1601

Проблем саобраћаја и кретања возила око нових студентских домава у Палама ријешен је постављањем рампе која ће бити контролисана из унутрашњости објекта, са рецепције.

Инвестицију вриједну 2.500 КМ финансирао је Град Источно Сарајево.

Приликом посјете градоначелника Источног Сарајева Ненада Вуковића Студентском центру Пале, у јулу ове године, исказана је потреба за одређеним инфрастуктурним инвестицијама.

Директор Студентског центра Пале Дамјaн Шкипина рекао је тада да је приоритет завршетак расвјете око зграда домова и постављање улазно-излазне рампе за регулисање саобраћаја.

Градоначелник Источног Сарајева изразио је спремност да Градска управа финансира изградњу рампе, којом би био спријечен улазак непознатих возила и побољшана безбједност студената, што је након три мјесеца и реализовано.

Вуковић је истакао да све институције и предузећа треба да имају осјећај одговорности према Универзитету у Источном Сарајеву, као и питању студентског стандарда,који су важан сегмент развоја и просперитета овог подручја.

Вуковић је изразио наду да ће ресорно министарство веома озбиљно размотрити закључак Скупштине града Источно Сарајево који се односи на обезбјеђење недостајућих садржаја у студентским домовима ( библиотека, читаоница, спортски садржаји), те проналажење рјешења за напуштени, руинирани објекат Шатор на Јахорини, који је у власништву Студентског центра Пале.

Град Источно Сарајево требало би ускоро да помогне набавку уређаја за опремање студентске кухиње у Студентском центру Источно Ново Сарајево.