ГРАДОНАЧЕЛНИК НА ПРОСЛАВИ КРСНЕ СЛАВЕ ВРТИЋА „БУБАМАРА“

1369

Ломљењем славског колача у Спортско-пословном центру „Пеки“ на Палама дјечији центар „Бубамара“ традиционално je прославио своју крсну славу – Светог Николу уз пригодан забавни програм и додјелу пакетића малишанима. Директор Дјечијег центра „Бубамара“ Славка Брезо рекла је новинарима да вртић традиционално обиљежава своју славу Светог Николу, те да у овој установи настоје да што више у дјеци пробуде љубав према вјери, традицији и обичајима.

„Малишани су за родитеље и госте припремили приредбу у којој су представили ритмичке игре, балет, фолклор, глуму, рецитације, игроказ. Учествовало је шест васпитних група цјелодневног боравка и једна играоница“, рекла је Брезо.

Она додаје да су уз помоћ општине Пале радили на побољшању услова за боравак дјеце, те да су реновирали шест купатила у вртићу.

Према њеним ријечима, вртић је вечерас добио и неколико поклон ваучера, а родитељи су куповином улазница прикупили око 350 КМ, намијењених за куповини играчака вртићу.

Она је позвала све грађане да се придруже пројекту вртића „У потрази за Дједа Мразом“, у коме ће крајем мјесеца учествовати родитељи заједно са својим малишанима.

Градоначелник Источног Сарајевa Ненад Вуковић честитао је славу свим запосленим у вртићу, дјеци и родитељима и додао да је ово прилика да се истакне важност „Бубамаре“ као јавног вртића на подручју општине Пале.

„Вртић је један од најбољих примјера како једна јавна установа може да функционише у тешком времену. Ово је прилика да одам велико признање директору центра Славки Брезо, која показује да постоје руководиоци који могу да учине корак више и имају способност и снагу да ураде и невјероватне ствари“, истакао је Вуковић.

Он је подсјетио да је претходних година вртић добио нови изглед и додао да је добро што постоји и приватни вртић на Палама, те да такмичење између њих највише користи дјеци.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је славу запосленим у вртићу као и на добрим резултатима које су постигли.

Југовић је рекао да ће општина вртићу увијек бити подршка, те да ће у будућности бити донатори на све начине.

Поклон ваучере по 500 КМ донирали су градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, начелник општине Пале Бошко Југовић, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Соња Јовичевић Караџић и кум вртића Миломир Форцан.

 

 

/Срна/