ПАЛЕ- Медицински факултет из Бањалуке побједник у пружању прве помоћи

1356

Екипа омладине Медицинског факултета из Бањалуке побиједила је данас на такмичењу омладине и подмлатка из Републике Српске и Федерације БиХ из пружања прве помоћи, које је одржано на Палама.
На такмичењу је учествовало 12 екипа, а побједничка ће бити уврштена у репрезентативну селекцију, те ће имати прилику да се такмичи у једном од европских градова у пружању прве помоћи.

Друго мјесто из групе омладине заузео је Тим младих „Солферино“ из Тузле, а треће Медицинска школа из Добоја.

Прво мјесто у групи подмлатка припало је Основној школи „Иво Андрић“ из Бањалуке, друго Основној школи „Пофалићи“ из Сарајева, а треће Основној школи „Петар Кочић“ из Приједора.

У екипи „подмлатка“ такмичили су се екипе основних школа „Пофалићи“ из Сарајева, „Цазин“ из Цазина, „Мула Мустафа Бешескија“ из Какња, „Иво Андрић“ из Бањалуке, „Петар Кочић“ из Приједора и „Кнез Иво од Семберије“ из Бијељине.

Такмичари из екипе „омладине“ су екипе из Треће гимназије из Сарајева, Тима младих Црвеног крижа општине Кисељак, Тим младих „Солферино“ Тузла, Медицински факултет Универзитета Бањалука, Средњошколски центар Приједор и Медицинска школа Добој.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Ђоко Михајловић рекао је да су данашњи учесници они који су остварили најбоље резултате на републичком и федералном нивоу такмичења.

„Ми смо познати по томе да пружамо добре резултате тако да морам напоменути да је екипа Источне Илиџе прошле године освојила пето мјесто у Европи“, напоменуо је Михајловић.

Према његовим ријечима, највећи успјех у Европи пружа екипа Црвеног крста Србије која је пет пута заредом била првак Европе.

Потпредсједник Друштва Црвеног крста БиХ Хусеин Кличић рекао је да су судије на такмичењу лиценцирани љекари, тренери прве помоћи те да постоји квалитет који може одговорити да ове екипе имају рејтинг на Европском такмичењу.

Кличић је напоменуо да је водио екипу БиХ на Европско првенству, гдје су освојили пето мјесто.

 

/Срна/