ГРАДОНАЧЕЛНИК НИЈЕ ПОЗВАН НА ИЗБОР СПОРТИСТЕ ГОДИНЕ ОПШТИНЕ ПАЛЕ

919

Избор најуспјешнијих спортиста општине Пале за 2019. годину у Културном центру Пале окупио је бројне грађане и представнике општинске власти, али је изостало присуство градоначелника Источног Сарајева Ненада Вуковића, који на манифестацију није ни позван. Градоначелник Вуковић, осим што је Паљанин, заслужан је и за унапређење спорта и спортске инфраструктуре на Палама, па је тим прије требало да буде међу првим званицама на манифестацији избора спортисте године. Зашто није позван, пропуст организатора или је у питању нешто друго?

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић честитао је паљанским спортистима , добитницима признања за успјехе у прошлој години, без обзира на то што на ову веома значајну манифестацију није ни позван. Зашто позивница Вуковићу није упућена, случајно или намјерно…Вуковић ипак вјерује да је пропуст техничке природе, односно омашка организатора манифестације.
“Не могу да помислим да постоје неки други разлози зашто градоначелник Источног Сарајева , који живи на Палама не би био на “Избору спортисте године општине Пале”, узевши у обзир чињеницу да имам вишеструке везе са различитим спортским дешавањима на Палама у протеклој деценији”, рекао је градоначелник Вуковић.

О разлозима зашто градоначелник Источног Сарајева није позван на манифестацију избора спортисте године на Палама, начелник Бошко Југовић, каже, не зна ништа
“Не знам, нисам учествовао у организацији манифестације” рекао је Југовић.

Начелник Југовић дакле не зна зашто позивница за Избор спортисте године општине Пале није упућена градоначелнику Источног Сарајева, а као први човјек општине, требало би да зна да су бројни разлози због којих је управо градоначелник Ненад Вуковић требало да буде међу првим званицама на овој престижној спортској манифестацији.

“Не треба да подсјећам јавност да сам много утицао на спортски живот у Палама, и да смо, градска управа Источног Сарајева и ја као градоначелник , награђене спортисте вишеструко помагали током 2019. године, рекао је Вуковић и додао да градска управа и финансира бројне спортисте и спортске клубове са Пала и да ће то чинити и убудуће.

Бројне су заслуге градоначелника Вуковића и у развоју спортске инфраструктуре у Палама.

“Јавности је познато да је у вријеме док сам био замјениик начелника општине Пале изграђена велелепна спортска дворана “Пеки” на Палама, изграђена су бројна игралишта на Палама, Мокром и у другим паљанским мјесним заједницама”, рекао је градоначелник Вуковић и додао да се кренуло и у пројекат изградње атлетске стазе на Палама.

“Градска управа Источног Сарајева и ја као градоначелник бринемо о спорту на Палама и то ћемо чинити и у наредном период”, рекао је градоначелник Вуковић.

О заслугама управе града Источног Сарајева за развој спорта на подручју града , па тиме и општине Пале, најбоље говоре и успјеси у организацији ЕЈОФ, највеће спортске манифестације у послијератној Босни и Херцеговини, која је на најбољи могући начин промовисала Источно Сарајево широм свијета, за шта је Источно Сарајево добило и престижна међународна признања. А велики дио такмичења у склопу ЕЈОФ одржан је на Палама, Двориштима И на Јахорини. Уосталом, и када би било ко и занемарио заслуге управе града Источног Сарајева, и градоначелника Вуковића за унапређење спортског живота на Палама, и сама организација ЕЈОФ била би довољна за признање градоначелнику, макар у виду позивнице за спортске манифестације на Палама. Али очигледно није тако, случајно или намјерно?

 

/ИС радио-ОСМ ТВ/