ВУКОВИЋ: „ТРКА КРОЗ СРБИЈУ“ ОПЕТ СТАРТУЈЕ ИЗ НАШЕГ ГРАДА

727

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић потврдио је Срни да су бициклистички савези Србије и Републике Српске одлучили да Међународна бисциклистичка „Трка кроз Србију“ поново стартује из Источног Сарајева, што је потврда да је град у 2019. години био успјешан домаћин овог великог спортског догађаја.

Вуковић је нагласио да је посебно важно да ће циљ трке бити у Новом Саду, пријатељском граду Источног Сарајева, а оба града имају амбицију да развијају туризам и повећају број посјета туриста.

„Због тога ова трка има своју важну промотивну улогу, будући да је прати велики број медија. То гарантује успјех када је ријеч о промоцији града и његове туристичке понуде“, рекао је Вуковић.

Он је подсјетио да је приликом обиљежавања 1. фебруара – Дана града Новог Сада искористио прилику да разговара са градоначелником Милошем Вучевићем о овим активностима и сложни су да се бициклистичком трком промовишу здрав живот, спорт и туризам.

Вуковић је нагласио да је у међународном календару назначено да трка почиње 25. јуна из Источног Сарајева, а онда у својим дионицама, којима путује преко Златибора, Мионице, Београда, у Нови Сад стиже 28. јуна, када је планирано проглашење побједника.

„Ово је још један у низу великих догађаја који се дешавају на подручју Источног Сарајева, гдје спајамо неколико наших интереса – прије свега туризам и спорт. Мислим да је ово прави начин да радимо такве ствари“, истакао је Вуковић.

Бициклистичка „Трка кроз Србију“ је спортски догађај са дугом традицијом, а први пут је организована 1939. године.

 

/Срна/