ГРАДОНАЧЕЛНИК ОЗНАЧИО ПОЧЕТАК ПРВЕ ТРКЕ „TERMAG CHALLENGE RACE“ НА ЈАХОРИНИ

1729
Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић отворио је данас на Јахорини прву крос трку „Термаг челенџ рејс“ (Тermag Challenge Race) на којој учествује 80 такмичара из БиХ и Србије.
Вуковић је рекао да је циљ ове спортске манифестације промоција Јахорине. Он је истакао да је ово још један у низу догађаја који показују да Јахорина нуди садржаје током цијеле године.
„Дуго смо имали дефицит садржаја током љета“, рекао је новинарима Вуковић и честитао менаџменту хотела „Термаг“ на одличној организацији и промовисању Јахорине.
„Организација ове трке доприноси развоју љетних садржаја на Јахорини, а хотел Термаг нам је још једом доказао зашто је најбољи. Ово је добра организација модерне трке у природи, која представља и спортску и туристичку атракцију“, истакао је Вуковић.
Директор трке Милан Ђапић рекао је да је ријеч о трци са препрекама по шумским и брдским стазама чија је дужина 7.430 метара.
„Крос трка је јединствена у БиХ због осам препрека које такмичари морају да савладају. Циљ нам је промоција здравог живота и планине Јахорине“, рекао је Ђапић.
Трку су подржали, између осталих, Олимпијски центар „Јахорина“, Савез за рекреацију и фитнес из Србије и Туристичка организација Источно Сарајево.

 

Град Источно Сарајево/Срна