ТОШИЋ: ПРВИ ЉЕТНИ ВИНСКИ ФЕСТИВАЛ ДОПРИНОСИ ПРОМОЦИЈИ ЈАХОРИНЕ У ЉЕТНОМ ПЕРИОДУ

1529

Hа Јахорини је данас отворен први Љетни вински фестивал на којем посјетиоци могу да пробају врхунска вина из региона, са циљем промоције ове планине и њених садржаја у љетној сезони.

Организатор фестивала Марко Рудић рекао је новинарима да на фестивалу учествују најбоље винарије из региона – винарије “Ковачевић”, “Ратковић”, “Стојановић”, “Тиквеш”, “Тврдош”, хепок “Мостар”, подруми “Вукоје 1982” и “Анђелић”.

Рудић је изразио наду да ће овај дводневни фестивал бити подстрек и за остале хотелијере да организују сличне садржаје којима ће обогатити љетни садржај јер Олимпијски центар луаже напоре да Јахорина живи 365 дана.

Према његовим ријечима, домаћин фестивала је сомалијер из Београда и вински судија Ивица Стојановић који ће наредна два дана говорити о винима и храном која иде уз ово пиће.

Стојановић рекао је да је ово први вински фестивал у Планинској кући “Рајска врата” на Јахорини, те да ови угоститељи имају веома добар спој хране, вина, музике и промоцију свих гастрономских квалитета.

Директор Туристичке организације Источно Сарајево Игор Тошић истакао је да ова манифестација, као и оне које ће бити одржане у наредном периоду доприносе бољој промоцији града и Јахорине.

Он је додао да поред бројних културних и забавних дешавања, посјетиоце очекују и спортска такмичења, припреме најтрофејнијих клубова са простора бивше Југославије, као и припреме за предстојећу зимску туристичку сезону.

Тошић је навео да оно што их посебно радује јесте завршетак вјештачког језера на самом врху планине које ће да буде напуњено у августу.

“Планирано је и асфалтирање неколико километара стаза од бициклистичке која ће ићи до самог језера на врху, до пјештачких. Све то ће омогућити љепши боравак на планини као и допријени већем развоју туризма ове регије”, изјавио је Тошић.

Фестивал ће бити настављен сутра од 16.00 часова у Планинској кући “Рајска врата”. Гост музичког програма биће соло пјевачица и глумица “Позоришта на Теразијама” из Београда Мирјана Стојановић.

 

 

/Срна/