ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИСУСТВОВАО ПРОСЛАВИ КРСНЕ СЛАВЕ ВРТИЋА “БУБАМАРА”

1119

Ломљењем славског колача дјечији центар “Бубамара” на Палама синоћ је, уз пригодан забавни програм и додјелу пакетића малишанима, прославио крсну славу – Светог Николу.

Директор Дјечијег центра “Бубамара” Славка Брезо рекла је новинарима да су малишани за родитеље и госте припремили приредбу у којој су представили ритмичке игре, балет, фолклор, глуму, рецитације, игроказ.Она је додала да је наступило 165 малишана подијељених у седам васпитних група.

“У вртићу смо урадили многи капиталних пројеката. Реновирали вртић како споља тако и изнутра. Трудимо се да радимо истом, енергијом, снагом и да дјеци у овој установи што више пробудимо љубав према вјери, традицији и обичајима”, изјавила је Брезо.

Брезо је додала да учествују и у акцији са основним школама “Пале”, “Србија”, Удружењем “Сунце”, едукативним центром “Биг-бен”, Мото-клубом “Лонг Рајдерси” и Кошаркашким клубом “Обилић”, а сва средства која прикупе прослиједиће Болници “Србија” у Источном Сарајеву на одјељење педијатрија.

Према њеним ријечима, вртић је вечерас добио и поклон-бон од кума вртића Миломира Форцана у износу 500 КМ, а родитељи су куповином улазница прикупили 1.100 КМ, намијењених за куповини играчака вртићу.

Она је позвала све грађане да се придруже и пројекту вртића “У потрази за Дједа Мразом”, у коме ће крајем мјесеца учествовати родитељи заједно са својим малишанима.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је да је вртић “Бубамара” врло значајан за општину Пале, али исто тако може бити и примјер свим другим вртићима на подручју Града да виде како се успјешно ради.

“Вртић има одличне резултате и то се види на листи чекања за упис дјеце. То показује да родитељи са радошћу уписују своју дјеци и да имају сигурност у запосле и систем функционисања те јавне установе”, истакао је Вуковић.

Према његовим ријечима, између двије славе у вртићу су урађени многи послови, од реновирања кухињског простора који ће сигурно допринијети квалитетнијим услугама до реновирања комплетног вањског изледа.

Вуковић је честитао славу Светог Николу руководству вртића и пожелио успјеха у даљем раду.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је славу запосленим у вртићу као и на добрим резултатима које су постигли.

Он је навео да је општина Пале помогла вртић у инфраструктурним питањима са 50.000 КМ, те да подржавају све програме. “Задовољан сам што се тражи мјесто више у вртићу и то је знак да има дјеце и сигурно ћемо радити на проширењу капацитета у току идуће године”, рекао је Југовић.

 

/Срна/