ГРАДОНАЧЕЛНИК ЗА ОНАСУ: У ТУРИЗМУ ЈЕ ОГРОМАН ПОТЕНЦИЈАЛ КОЈИ ЗНАЧАЈНО МОЖЕ ДА ДОПРИНЕСЕ РАЗВОЈУ ПОДРУЧЈА

1248

Град Источно Сарајево у континуитету има финансијску стабилност и већ дуги низ година приказујемо суфицит са једном великом одговорношћу и финансијском дисциплином, изјавио је приликом посјете Агенцији ОНАСА градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић.

„Многе институције, локалне заједнице, јавна предузећа су у дубиозама, у кредитима и не могу да ријеше своје финасијске проблеме. Ми у Граду Источно Сарајево показујемо да то може бити другачије“, казао је Вуковић.

Истакао је да је туризам најважнија привредна грана која значајно може да допринесе развоју овог подручја јер посједује огроман потенцијал.
„На Јахорини је уложено много приватног капитала у хотеле високих категорија, изграђена су три шестосједа…У току су нове инвестиције које треба да подигну квалитет туристичког производа. Међу једним је и вјештачко осњежавање стаза које би требало да обезбиједи већи број скијашких дана у току године, што је веома значајно“, казао је Вуковић.

Истакао је да треба радити на томе да се на Јахорину доведу инвеститори који би могли да обнове неколико пријератних хотела, те да би то биле вишемилионске инвестиције које би омогућиле отварања неколико стотина нових радних мјеста.

„Сматрам да је туризам мотор развоја привреде овог краја јер је директно везан за трговину, услуге и кретање новца“, закључио је Вуковић