МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ СИМПОЗИЈУМ ОД 5. ДО 8. ОКТОБРА

1281

Међународни пољопривредни симпозијум „Агросим 2017“, који ће на Јахорини бити одржан од 5. до 8. октобра, окупиће више од 1.300 учесника из 85 земаља.
„Агросим“ већ осму годину представља годишњу платформу за међународну научну расправу о пољопривреди, прехрани, руралном развоју, шумарству и екологији, саопштено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

Симпозијум представља добру прилику за размјену идеја, јачање постојећих и стварање нових академских мрежа, као и за подстицање дијалога између академске заједнице, јавних институција, приватног сектора и организација цивилног друштва о најновијим глобалним и регионалним трендовима у агро-прехрамбеном сектору.

Овогодишњи „Агросим“ фокусиран је на седам тематских области: биљна производња, заштита биља и безбједност хране, органска пољопривреда, заштита животне средине и управљање природним ресурсима, сточарство, рурални развој и агроекономија, те шумарство и агрошумарство.

На симпозијуму ће се више од 50 домаћих излагача представити својим типичним и традиционалним производима.

Скуп ће свечано бити отворен у четвртак, 5. октобра, у 14.00 часова у хотелу „Термаг“ на Јахорини.

Организатори научног скупа су Пољопривредни факултет Универзитета у Источном Сарајеву, Пољопривредни факултет Универзитета у Београду и Агрономски медитерански институт из Барија.

Осми „Агросим“, успјешно је организован у сарадњи са Међународном асоцијацијом за животну средину и рурални развој, Балканском асоцијацијом за заштиту животне средине, универзитетима из Њемачке, Турске, Русије, Румуније, Шпаније, Египта, Ирана, Туниса, Србије, Црне Горе и осталим домаћим и страним партнерима.

 

 

/Срна/