ИЗГРАДЊА АТЛЕТСКЕ СТАЗЕ НА ПАЛАМА БИЋЕ ПОТПУНО ЗАВРШЕНА ПОЧЕТКОМ ОКТОБРА

597

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и предсједник Скупштине града Мирослав Лучић обишли су данас радове на изградњи атлетске стазе на стадиону „Влајко Петровић“ на Палама и увјерили се да се градња одвија планираном динамиком.

„Због велике жеље да овај посао буде успјешно завршен, редовно долазимо да се и сами увјеримо у динамику и квалитет радова на атлетској стази. Радује ме да се радови изводе врло квалитетно, онако како смо то и тражили пројектном документацијом, те да се послови одвијају брже него што је предвиђено уговором“, рекао је Вуковић, додајући да ће радови, према свему судећи, бити завршени и прије предвиђеног рока од 90 дана.

Вуковић је истакао да ће овај пројекат, који грађани чекају веома дуго, заокружити спортску инфраструктуру на подручју општине Пале.

„Ова стаза користиће многима, спортистима, атлетским клубовима, рекреативцима, студентима Факултета физичког васпитања и спорта. Не треба занемарити значај ове атлетске стазе у области спортског туризма, јер знамо да је велики број спортских екипа заинтересован да врши припреме на подручју Пала, Јахорине и Источног Сарајева“, нагласио је Вуковић.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић рекао је да ће, по завршетку радова, општина Пале добити велелепну атлетску стазу, чијом изградњом ће бити створени услови за припреме бројних спортских екипа из Републике Српске, региона, али и шире.

„Ово је доказ да можемо много да урадимо када све наше локалне заједнице, организације, установе сарађују, те да можемо да имамо користи због тога што припадамо граду Источно Сарајево. Радујем се што све тече планираном динамиком и што ћемо ускоро моћи да видимо ову стазу онако како прижељкујемо“, рекао је Лучић, доодајући да ће корист имати, не само спортисти и клубови, него и грађани Пала и Источног Сарајева.

Лучић је подсјетио да је Град Источно Сарајево издвојио 390.000 КМ за изградњу атлетске стазе на Палама, те најавио додатне радове у оквиру овог пројекта – изградњу расвјете на стадиону.

„Планирали смо и додатне радове, изградњу расвјете на овом стадиону, како би спортске активности могле да буду извођене и у вечерњим часовима, односно, како би грађани Пала и Источног Сарајева могли да уживају у утакмицама и спортским догађајима који буду организовани на овом стадиону“, нагласио јје Лучић.

Лучић је подсјетио да је Градска управа издвојила средства и за изградњу помоћног стадиона ФК Славија у Источном Новом Сарајеву, у оквиру пројекта који су реализовали Фудбалски савез БиХ и УЕФА.

Евелин Марушић, представник Фирме „Мибрал“ д.о.о. Сарајево, која изводи радове на стадиону, рекао је да би стаза требало да буде у потпуности завршена почетком октобра.

„Вријеме нас је послужило, тако да смо могли да радимо планираном динамиком. Тренутно вршимо насипање тампонског слоја, за пет или шест дана стаза би требало да буде асфалтирана, а за двадесетак дана требало би да почнемо наношење тартан слоја“, прецизирао је Марушић, додајући да би стаза требало да буде потпуно завршена почетком октобра, што је око мјесец дана прије превиђеног рока.

Марушић је истакао да је стаза урађена по свјетским стандардима, те да је на стадиону ријешено и питање одводње воде.

„Додатно смо радили и канале за одводњу воде са стадиона, што ће донијети корист Фудбалском клубу Романија, који је до сада имао проблем са водом и прскалицама. Сада ће тај систем бити стављен у функцију“, нагласио је Марушић.