СОКОЛАЦ- Наставак подршке пројектима

1046

Министарство за људска права и избјеглице у Савјету министара је помагало општину Соколац разним пројектима, чија вриједност прелази 5.500.000 КМ, а и даље помаже, рекао је ресорни министар Милош Лучић приликом данашње посјете овој локалној заједници.

Лучић је изјавио новинарима да је са начелником општине Милованом Бјелицом разговарао о новим и пројектима који су у току и нагласио да ће ускоро на Сокоцу бити завршене двије стамбене зграде у којима ће станови бити додијељени за 64 породице.

Он је навео да су активна два пројекта: „ЦЕБ два – затварање колективних центара и алтернативних смјештаја пружањем јавних стамбених рјешења“ и „Регионални стамбени програм обнове стамбених јединица и изградња стамбених јединица за повратнике.“

Лучић је најавио да ће у наредном периоду бити расписан јавни позив за који ће општине аплицирати и у оквиру којег ће бити додјељивана помоћ за повратнике изградњом локалних путева, електромреже и водовода.

Бјелица је захвалио Министарству за људска права и избјеглице у Савјету министара за помоћ у реализацији више пројекта који су веома значајни за ову локалну заједницу.

Он је нагласио да је министра Лучића и његове сараднике упознао о ситуацији на подручју општине Соколац, о пројектима који су реализовани у претходном периоду у сарадњи са Министарством за људска права и избјеглице, о планираним и пројектима чије је спровођење у току.

„Општина Соколац има доста пројеката и, да није било подршке овог министарства и дијела Савјета министара, а посебно Владе Републике Српске, много тога не бисмо могли да завршимо“, рекао је Бјелица.

Он је истакао да је акценат био на пројектима у области инфраструктуре, рјешавању водоснабдијевања, рјешавању отпадних вода, система за пречишћавање воде за пиће, путне инфраструктуре и тренутним радовима на два објекта по пројекту „ЦЕБ два“, који је у надлежности ресорних министарства.

На Сокоцу је прије двије године почела изградња два објекта са 64 стана по пројекту „Затварање колективних центара и алтернативних смјештаја пружањем јавних стамбених рјешења“.

Овај пројекат реализује Министарство за људска права и избјеглице у Савјету министара у сарадњи са ресорним ентитетским министарствима, локалним властима и УНХЦР-ом.

/Срна/