КРУЉ ОСВОЈИО ЗЛАТО НА БАЛКАНСКОМ ПРВЕНСТВУ У БИЈЕЉИНИ

1520

На  Балканском првенству у Powerliftingu, одржаном јуче у Бијељини, наш суграђанин Горан Круљ освојио је златну медаљу и окитио се титулом балканског шампиона.

Круљ је захвалио Граду Источно Сарајево на финансијској подршци.

„Захвалан сам много Граду Источно Сарајево на помоћи и подршци. Надам се да сам оправдао повјерење и ‘освјетлао образ’. Наредних дана уручићу и захвалнице спонзорима који су ми помогли да учествујем на Балканском првенству, јер без њихове помоћи одлазак на ово такмичење било би много теже организовати“, рекао је Круљ након освајања медаље.

Круљ је истакао да се за такмичење приремао много мање него што је потребно, па је ова медаља тиме још значајнија.

„Припреме обично трају око два мјесеца, а ја сам се спремао мање од мјесец дана. Све у свему, веома сам задовољан. Морам још једном да истакнем захвалност спонзорима, али и организаторима такмичења. Организација такмичења била је на изузетно високом нивоу“, рекао је Круљ.

Круљ је до сада освојио двије медаље на Отвореном првенству БиХ, те бронзане медаље на Балканском првенству и Свјетском купу,

Powerlifting је спорт снаге који укључује 3 дисциплине: чучањ, потисак с клупе (bench press) и мртво дизање. Циљ је подићи што већу килажу на све три дисциплине кроз три покушаја за сваку дисциплину, поштујући при томе јасно одређена правила.