МЛАДЕН ПЛАКАЛОВИЋ НАЈБОЉИ СПОРТИСТА ГРАДА ЗА 2018.

1310

Члан Смучарског клуба „Сарајево Источно Сарајево“ Младен Плакаловић проглашен је за најбољег спортисту града Источно Сарајево за прошлу годину.
Плакаловић је изјавио новинарима да је признање резултат дугогодишњег рада и нагласио да би град требало да помаже спортске колективе, спортске раднике и спортисте у складу са могућностима, јер је спорт најбољи амбасадор града и Републике Српске.

Плакаловић је прошле године учествовао на Зимским олимпијским играма у Пјонг Чангу, гдје је у дисциплини 15 километара слободно заузео 78. мјесто од 119 такмичара што је до сада најбољи резултат репрезентативаца БиХ у смучарском трчању на зимским олимпијским играма.

Сезону 2017/2018. завршио је као прворангирани репрезентативац БиХ. НЈегови успјеси у прошлој години су значајнији ако се узме у обзир да није имао припреме на снијегу, нити је учествовао на предолимпијским такмичењима.

Најуспјешнији спортски клуб је Џудо клуб „Фамос“ из Источне Илиџе чији су чланови у протеклој години на званичним првенствима Републике Српске освојили укупно 18 златних, 10 сребрних и 15 бронзаних медаља, а на првенствима БиХ 11 златних, четири сребрне и 11 бронзаних медаља.

На такмичењима међународног карактера освојили су укупно 82 златне, 64 сребрне и 58 бронзаних медаља, а проглашени су и за најуспјешнију екипу у БиХ у конкуренцији сениора до 23 године.

Најуспјешнији спортисти су и члан Атлетског клуба „Гласинац“ са Сокоца Младена Петрушић, Вук Елез из Џудо клуба „Фамос“, Анђела Веселиновић из ДЖудо клуба „Фамос“ секција Трново и Марина Куртеш из Карате клуба „Славија“.

Према оцјени жирија, за најуспјешнијег тренера у прошлој години изабран је Неђо Ђуровић из Атлетског клуба „Гласинац“ са Сокоца, за чије име су везани сви остварени резултати овог клуба у појединачним и екипним наступима.

За најуспјешнијег спортског радника града Источно Сарајево проглашен је Александар Шкрба из Спортског клуба „Темпо“ Источно Ново Сарајево.

У категорији најуспјешнијег спортисте из категорије лица са инвалидитетом и лица са потешкоћама у развоју проглашени Борис Боровчанин из Удружења за помоћ лицима са посебним потребама „Подршка“ Соколац и Дејан Вукадин из Удружења за помоћ дјеци и омладини са посебном потребама „Сунце“ са Пала.

Удружење „Сунце“ је најуспјешније удружење лица са посебним потребама.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић истакао је да град има успјешне спортисте, спортске тренере и спортске раднике на основу чијег ентузијазма, залагања и труда постоје овакви резултати, који доприносе афирмацији Источног Сарајева.

„Град у складу са финансијским могућностима помаже спортске клубове и настојимо да се према свима опходимо равноправно и да поштујемо резулатате које постижу. Поносни смо на велики број спортиста које имамо, а посебно спортиста олимпијаца“, истакао је Лучић и честитао награђеним спортистима, којима су признања додијељена данас у Административном центру града.

Лучић је подсјетио да је ове године успјешно реализован Европски олимпијски фестивал младих „ЕYOF 2019“, чији су организатори били градови Источно Сарајево и Сарајево.
Срна