ЛУЧИЋ: ГРАЂАНИ ДА НЕ НАСЈЕДАЈУ НА ПРОВОКАЦИЈЕ ВАНДАЛА

875

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић најоштрије је осудио вандализам, за сада непознатих починилаца, који су синоћ оскрнавили мурал посвећен преминулом српском хирургу, доктору Миодрагу Лазићу, осликан у насељу Добриња, у општини Источна Илиџа.

„Реакције грађана Источног Сарајева који су револтирани овим злодјелом сасвим су очекиване, јер је др Лазић својом стручношћу, патриотизмом  и надљудском борбом за сваки живот, задужио све нас да бескомпромисно чувамо успомену на њега и његово херојско дјело“, поручио је Лучић.

Лучић је изразио подршку припадницима Полицијске управе  Источно Сарајево у настојању да се пронађу и казне починиоци овог недјела које, како је истакао,  представља патолошки израз мржње према свему што је српско, али и кривично дјело.

„Овакво антицивилизацијско понашање  показује да неки још живе у деведесетим годинама прошлог вијека, не схватајући да својим гестом могу да наруше тешко успостављени ред и мир. Позивам становнике Источног Сарајева да не насједају на провокације, те да достојно и поносно чувају и његују сјећање на доктора Лазу“, истакао је Лучић.

Лучић је захвалио волонтерима који су своје поштовање према доктору Лазићу исказали сликајући мурал, а потом и благовремено реаговали, те отклонили оштећења.