ТЕЛЕГРАМ САУЧЕШЋА ПОВОДОМ СМРТИ СИНИШЕ КИСИЋА

700

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и предсједник Скупштине града Мирослав Лучић упутили су
телеграм саучешћа, поводом смрти потпредсједника Олимпијског комитета Босне и Херцеговине Синише Кисића, у коме су навели да ће Кисић остати упамћен као истакнути спортски радник који је велики дио свог живота посветио активностима на побољшању услова за развој спорта у БиХ.

„Са дубоким жаљењем и тугом примили смо вијест о смрти потпредсједника Олимпијског комитета Босне и Херцеговине, г. Синише Кисића. Господин Синиша Кисић остаће упамћен као успјешан спортиста, истакнути спортски радник који је велики дио свог живота посветио активностима на побољшању услова за развој спорта, афирмацији спортиста и спортских колектива у Босни и Херцеговини“, наведено је у телеграму саучешћа.

„Имали смо част и задовољство да, приликом организације Европског омладинског олимпијског фестивала, EYOF 2019, који је одржан у Сарајеву и Источном Сарајеву, блиско сарађујемо са Олимпијским комитетом Босне и Херцеговине и самим г. Кисићем, који је дао значајан допринос раду ОК БиХ и организацији Фестивала. У име Градске управе Источно Сарајево упућујемо Вам изразе најдубљег саучешћа“, написали су Вуковић и Лучић у телеграму саучешћа поводом смрти потпредсједника Олимпијског комитета БиХ Синише Кисића.

Синиша Кисић иза себе има респектабилну спортску каријеру. За сениорску одбојкашку репрезентацију бивше СФРЈ наступио је 96 пута. На европском првенству одржаном 1977.године у Хелсинкију са репрезентацијом осваја 7. мјесто. За матични одбојкашки клуб „Јединство“ Брчко одиграо је 500 утакмица. Био је јуниорски првак СФРЈ у сезонама: 1971;1973 и 1974. године, а 1974. године – најбољи играч турнира. Након уједињења одбојке у БиХ изабран је за првог предсједника Одбојкашког савеза Босне и Херцеговине. Након рата, био је дугогодишњи члан Предсједништва Олимпијског комитета БиХ. На овој функцији га је затекла и смрт.

Српска православна црква господину Кисићу доделила је Орден Св.Саве 2.реда. Добитник је Златног кључа, отворени градови Балкана 2003. година.

Сахрана Синише Кисића биће обављена 8.маја у 14 часова на гробљу Српској Вароши у Брчком.