ЛУЧИЋ: „ЛУТ ФЕСТ“ – МАНИФЕСТАЦИЈА КОЈА ОДГАЈА БУДУЋУ ПОЗОРИШНУ ПУБЛИКУ У НАШЕМ ГРАДУ

740

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић прусуствовао је синоћ свечаном отварању 21. Међународног фестивала професионалних луткарских позоришта за дјецу „Лут фест“ на којем ће ове године бити одиграно пет представа.

Лучић је, обраћајући се гостима фестивала, изразио задовољство што „Лут фест“ наставља традицију упркос актуелној епидемиолошкој ситуацији.

„Град Источно Сарајево радо подржава овакве манифестације, које наш културни живот чине богатијим. Посебно ми је задовољство што је овај фестивал посвећен нашим најмлађим суграђанима, који сигурно чине будућу позоришну публику у Источном Сарајеву“, рекао је Лучић.

Током церемоније отварања организатори фестивала честитали су 90. рођендан пјесникињи Дари Секулић и уручили пригодан поклон.

Синоћ је одржана видео-пројекција луткарског спектакла „Пиринска фолклорна магија“ Градског позоришта Благоевград из Бугарске, у режији Боње Лунгова и Константина Каракостова, с обзиром да извођачи због актуелне ситуције нису могли да дођу у Источно Сарајево.

Позориште лутака из Ниша представиће се вечерас публици у Источном Сарајеву представом „Вук који је испао из књиге“, чију режију потписује Драгослав Тодоровић.