ЛУЧИЋ: НАПАДИМА НА ЦРКВЕ У САРАЈЕВУ ШАЉУ ЛОШУ ПОРУКУ СРБИМА

953

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић рекао је да се нападима на православне цркве у Сарајеву шаље лоша порука малобројним Србима у том  граду, али и грађанима Источног Сарајева. Вандализам и изрази мржње према Србима, који, ко зна који пут,  долазе из Федерације БиХ, неће спријечити наша настојања да заштитимо српско насљеђе и доказе српског постојања у Сарајеву, поручио је Лучић.

„Поново смо, нажалост, у ситуацији да изразимо огорчење и најоштрије осудимо скрнављење српске богомоље – цркве посвећене Светом пророку Илији у Илијашу. Иако је овог пута спријечена већа материјална штета, штета на успостављеним међуљудским и међувјерским односима сигурно је причињена, а повјерење у безбједност наших преосталих сународника и свештеника значајно је пољуљано“, нагласио је Лучић.

Лучић је истакао да се нападима и скрнављењем српских вјерских објеката шаљу лоше поруке, како малобројним преосталим Србима у Кантону Сарајево, тако и свим Србима који живе у Источном Сарајеву.

„Примјерена реакција и осуда оваквих недјела од стране бошњачких политичара по правилу изостаје. Вјероватно ће тако бити и овај пут, али ми из Источног Сарајева не смијемо се обесхрабрити и одустати од борбе за заштиту српског насљеђа и постојања у Сарајеву. У том смислу дајемо пуну подршку Његовом високом преосвештенству Митрополиту Хризостому у актуелизовању разговора са највишим бошњачким представницима око враћању имовине Српске православне цркве у Сарајеву“, рекао је Лучић.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево затражио је од полицијских органа да хитно пронађу починиоце, те да они буду адекватно санкционисани.