ВУКОВИЋ: УЛАЖУ СЕ ВЕЛИКИ НАПОРИ ДА ТУРИЗАМ НЕ ТРПИ ПОСЉЕДИЦЕ ВИРУСА КОРОНА

653

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је, у изјави за БН телевизију, да је пандемија вируса корона негативно утицала на туризам Источног Сарајева, али да се чини све да се туристи, без обзира на отежано кретање међу државама и мјере које су уведене усљед епидемиолошке ситуације, привуку на Јахорину и друге туристичке дестинације на подручју града додатним, љетним садржајима и повољним цијенама.

„Олимпијски центар Јахорина је обезбиједио додатне, занимљиве, љетне садржаје, а и само отварање љетне сезоне био је добар маркетиншки потез који је привукао пажњу јавности. Очекујемо да ово љето, ипак, буде успјешно, а циљ свих нас јесте да љето на Јахорини буде привлачно колико и зима. Знамо сви да је јахоринска зима позната у цијелом региону“, рекао је Вуковић.

Вуковић је истакао да и јахорински хотелијери улажу велике напоре да осмисле активности којима ће употпунити садржаје на овој планини, а доказ за то је и Термаг рејс трка, одржана прије два дана, која је окупила велики број такмичара и која заслужује похвале.

Вуковић је нагласио да Источно Сарајево посједује бројне садржаје, попут Јахорине, Требевића, Романије и других микро дестинација које може да понуди туристима.

„Источно Сарајево проглашено је и званично туристичким мјестом, а остварујемо и највећи број ноћења током године у цијелој Републици Српској. Природа нам је дала бројна богатства, а у протеклом периоду је урађено много кад је ријеч о туристичким садржајима и креирању туристичког производа, тако да можемо рећи да је туризам стратешка грана привреде за развој овог подручја“, рекао је Вуковић.

Вуковић је подсјетио да ускоро треба да буде одржана и Међународна бициклистичка ‘Трка кроз Србију’, која и ове године стартује из Источног Сарајева.

„Веома нам је драго што ћемо опет бити домаћини старта трке и што ова трка симболично повезује два значајна туристичка центра – Јахорину и Златибор.Трка ће бити завршена у Новом Саду, а одмах након ње кренуће трка Београд-Бањалука, тако да ћемо имати велики бициклистички караван са учесницима из око 30 земаља. Основни циљ овог такмичења је промоција бициклизма и здравог начина живота, али оно што је нама једнако важно јесте и промоција нашег града и туристичких потенцијала које имамо“, нагласио је Вуковић.

Вуковић је изразио наду да, због епидемиолошке ситуације, неће доћи до одгађања раније најављених спортских догађаја на Јахорини, али је нагласио да ће се сви који учествују у организацији тих активности понашати у складу са прописаним мјерама.

„Очекују нас Јахорина ултра трејл, веома интересантан спортски догађај који од ове године организује ОЦ Јахорина, а који привлачи велики број такмичара из неколико земаља, као и традиционални кошаркашки камп и ‘Пикси куп’. Приликом одржавања тих догађаја, биће поштоване све мјере које тада буду на снази“, рекао је градоначелник Ненад Вуковић у изјави за БН телевизију.