ЛУЧИЋ: ПРИПАДНИЦИ СЛУЖБИ БЕЗБЈЕДНОСТИ УДАРИЛИ ТЕМЕЉ СТВАРАЊУ МУП-а РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

758

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић честитао је Дан ветерана служби безбједности Републике Српске свим члановима Подружнице Удружења ветерана безбједности Источног Сарајева.

„На данашњи дан, прије 28 година, у свечаном строју на стадиону Бара на Сокоцу,извршена је прва смотра српске полиције, чиме су ударени темељи стварању данашњег Министарства унутрашњих послова Републике Српске.  Ово је, несумњиво, један од најзначајнијих датума у новијој историји народа са ових простора, јер је тада српски народ почео да организује своје институције“, навео је Лучић.

„Припадници служби безбједности дали су немјерљив дипринос стварању Републике Српске и њених институција, стојећи од првог дана уз свој народ, на бранику отаџбине. На данашњи дан морамо да изразимо захвалности свим припадницима полиције, који су у тадашњим, тешким, временима стали у заштиту српског народа и српске територије, али и да одамо дужну почаст свим храбрим припадницима полиције и тадашњих служби безбједности који су своје животе дали за стварање Републике Српске“, истакао је Лучић.

Лучић је поручио да представници власти на свим нивоима имају дужност и обавезу да се, на одговарајући начин, одуже онима који су дали највећи допринос у стварању и очувању Републике Српске, а то су припадници Војске Републике Српске и српске полиције.