ЛУЧИЋ УГОСТИО 50 ПРОФЕСОРА И СТУДЕНАТА ИЗ РУСИЈЕ

1137

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић угостио је данас професоре и студенате са руског универзитета у Вороњежу, који у Источном Сарајеву бораве у оквиру споразума о размјени студената, потписаног између Увиверзитета у Источном Сарајеву и вороњешког универзитета. Лучић је, пожељевши добродошлицу гостима, рекао да осјећа задовољство сваки пут када у Источном Сарајеву бораве гости из пријатељске Русије.

„Имамо изузетно добре односе са Амбасадом Руске Федерације у БиХ са којом заједнички организујемо одређене активности. Недавно смо у нашем граду, први пут, у сарадњи са руском амбасадом организовали Марш бесмртног пука, што би требало да прерасте у традиционалну манифестацију. Задовољство нам је када имамо прилику да угостимо пријатеље и сараднике из Руске Федерације, јер наши међусобни контакти почивају на дубоким коријенима и везама српског и руског народа“, рекао је Лучић.

Лучић је рекао да Град Источно Сарајево планира да озваничи везе са Руском Федерацијом, те да су у току преговари о братимљењу са руским градом Колумна.

Предсједник Скупштине града истакао је да је Градска управа поносна на Универзитет у Источном Сарајеву и сарадњу коју та институција његује са другим земљама, нарочито Русијом.  „Град Источно Сарајево континуирано помаже Универзитет у Источном Сарајеву и све факултете који у оквиру њега функционишу, јер, интензиван развој нашег града зависи у великој мјери управо од Универзитета и великог броја младих људи које Универзитет привлачи“, истакао је Лучић.

Представници руског универзитета из града Вороњеж захвалили су Лучићу на гостопримству и пожељели да сарадња буде дуготрајна и успјешна.

Домаћини руским професорима и студентима, представници Универзитета у Источном Сарајеву, истакли су да је домаћин овом догађају, заправо, Град Источно Сарајево, који несебично већ дуги низ година, помаже и подржава рад свих факултета, па и програм размјене студената.

Градску управу Источно Сарајево данас је посјетило 50 професора и студената са неколико факултета из Вороњежа. Студенти из Источног Сарајева боравили су раније у Вороњежу, у периоду од 16-22. јуна.