НА СОКОЦУ ОТВОРЕНЕ МОСИ, ГРАДОНАЧЕЛНИКУ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА УРУЧЕНА ЗЛАТНА ПЛАКЕТА

1327

Градоначелнику Источног Сарајева Ненаду Вуковићу на свечаном отварању 56. Међуопштинских омладинских спортских игара – МОСИ на Сокоцу уручена је златна општинска плакета за допринос Града Источно Сарајево организацији ове спортске манифестације. Свечаној церемонији отварања присуствовали су предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић, замјеник градоначелника Данко  Вучетић и начелници одјељења у Градској управи.

Начелник општине Соколац је на манифестацији отварања МОСИ златну општинску плакету уручио и премијеру РС Радовану Вишковићу, а плакету намијењену српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику примио је његов изасланик Бошко Томић.

Златна општинска плакета додијељена је и министру финансија Републике Српске Зори Видовић. Сребрне плакете су уручене директору Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ Ненаду Нешићу, Оружаним снагама БиХ и Црвеном крсту Републике Српске.

Бјелица je рекао да су иза овог пројекта стали најзначајнији људи у Републици Српској и БиХ и да је организација ове манифестације примјер добре сарадње свих нивоа власти

„Захваљујући подршци, ми смо организовали ову манифестацију, а урађено је доста и на безбједности посјетилаца, укључујући и постављање видео-надзора у свим дијеловима града“, рекао је Бјелица.

Вишковић је изразио задовољство што присуствује отварању ових игара на Сокоцу и истакао да је Влада Српске препознала значај ове манифестације, 56. МОСИ на којима се окупљају и друже млади из три земље са тромеђе Србије, Црне Горе и БиХ.

„Начелник општине Соколац Милован Бјелица и Скупштина општине су се на вријеме обратили Влади Српске и најавили ову манифестацију, а ми смо све то пропратили до краја. Надам се да ће ове игре протећи и најбољем реду“, рекао је Вишковић.

„Разбијамо и ону фаму да помажемо само тамо гдје су `наши` начелници. Мој начелник је и господин Бјелица“, рекао је Вишковић.

На 56. Међуопштинским омладинским спортским играма – МОСИ на Сокоцу учествује више од 2.000 спортиста из 27 општина са тромеђе Србије, Црне Горе и БиХ.
До недјеље, када ће игре бити завршене, предвиђен је и богат забавни програм, те концерти великих звијезда музичке сцене.