МЛАДЕНА ПЕТРУШИЋ НАЈБОЉИ СПОРТИСТА ГРАДА ЗА 2017. ГОДИНУ

1298

Члан Атлетског клуба „Гласинац“ са Сокоца Младена Петрушић проглашена је данас за најбољег спортисту града Источно Сарајево за 2017. годину.
Након пријема награде, Петрушићева је изразила задовољство што је Град препознао њене, али и успјехе осталих спортиста и обећала да ће учинити све да јој ова сезона буде још успјешнија од претходне.

Петрушићева је прошле године на Првенству Балкана у дисциплини седмобој освојила златну медаљу, а прво мјесто освојила је и у дисциплини 60 метара са препонама на дворанском првенству БиХ у Зеници.

На дворанском првенству у Београду, Петрушићева је у дисциплини скок увис освојила прво мјесто, оборивши рекорд Републике Српске са 178 центиметара, док је на Првенству БиХ у петобоју опет била прва.

Петрушићева је члан репрезентације БиХ већ десет година.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић истакао је да и данашња манифестација потврђује да је Источно Сарајево град спорта.

Вуковић је навео да Градска управа подржава и уважава све резултате које спортисти из свих шест општина са подручја града постижу, те да цијени рад спортских радника, али и свих оних који дају допринос развоју спорта у Источном Сарајеву.

Он је додао да су издвајања Града за спорт скромна, али да оно што буде издвојено, буде у потпуности реализовано.

За најуспјешнији спортски клуб Источног Сарајева у 2017. години проглашен је Џудо клуб „Фамос“ из Источне Илиџе, чији су чланови освојили 108 златних, 72 сребрне и 47 бронзаних медаља.

На званичним првенствима Републике Српске чланови „Фамоса“ освојили су 26 златних, 13 сребрних и 13 бронзаних медаља, на првенствима БиХ освојили су укупно 11 златних, те по 12 сребрних и бронзаних медаља, док су на међународним такмичењима освојили 71 златну, 47 сребрних и 47 бронзаних медаља.

Најуспјешнији тренер у протеклој години је Томислав Лопатић из Ски-клуба „Романија“ Пале, а за најуспјешнијег спортског радника изабран је Бојан Телетина из Клуба борилачких вјештина „Кобра“ Источно Ново Сарајево.

За најуспјешнијег спортисту у категорији инвалида и лица са посебним потребама изабран је Милош Тошић из Удружења за помоћ лицима са посебним потребама „Подршка“ Соколац, док је за најуспјешније удружење за помоћ лицима са посебним потребама проглашено Удружење за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Сунце“ са Пала.

Осим Петрушићеве, за најбољег спортисту града номиновани су Драгана Витковић из Кик-бокс клуба „Куле“ Трново, Вук Елез из Џудо клуба „Фамос“ Источна Илиџа, Стефан Ћуковић из Атлетског клуба „Источно Сарајево“, те трострука учесница Зимских олимпијских игара Тања Каришик Кошарац из Ски-клуба „Романија“ са Пала.

Церемонији проглашења најбољег спортисте године присуствовао је и представник Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

 

 

/Срна/