НА ФЕСТИВАЛУ ЗАНАТСКОГ ПИВА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ПРОМОВИСАНО ВИШЕ ОД 30 ВРСТА ПИВА

1155

На Седмом фестивалу занатског пива „Киштра“ у Источном Сарајеву представило се 11 излагача из Србије, Црне Горе и БиХ који су промовисали више од 30 врста.

„Ове године имамо ексклузивно прилику да угостимо пивару `Мамут` из Црне Горе, која је основана прошле године и сви наши гости имаће прилику да пробају њихово пиво“, рекао је Срни портпарол организатора фестивала, Удружења за промоцију занатског пиварства „Киштра“ из Источног Сарајева, Вук Вучетић.

Вучетић је додао да ће посјетиоцима, осим пива, бити понуђен низ садржаја који укључују добру храну, алкохолна и безалкохолна пића и музику.

Он је навео да је „Киштра фест“, који је синоћ отворен, постао препознатљив туристички бренд Источног Сарајева, те поручио да ће организатори настојати да, осим фестивала, организују семинаре и радионице о занатском пиварству.

У вечерњем дијелу фестивала посјетиоце су забављали бендови „Ритам нереда“ из Новог Сада, „Електрик фајв“ из Сарајева, као и локални ди-џејеви.

Удружење за промоцију занатског пиварства „Киштра“ из Источног Сарајева до сада је успјешно организовало шест фестивала занатског пива, а генерални покровитељ је компанија „Мајстор за пиво“ из овог града.

 

/Срна/