ОБИЉЕЖЕН ДАН ОДБРАНЕ ВОЈКОВИЋА, КРУПЦА И ГРЛИЦЕ

1016

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић присуствовао је данас обиљежавању 27 година од одбране Војковића, Крупца и Грлице, датума значајног за Србе из Источног Сарајева, јер је на данашњи дан 1992. спријечена намјера бошњачких снага да заузму Илиџу и наставе офанзиву према Палама.

На данашњи дан 1992. херојском борбом српских бораца одбрањена је територија Крупца, Војковића и Грлице од жестоког напада муслиманских снага из правца Храснице, Соколовић колоније и Бутмира.

Током борби које су вођене 4. августа 1992. године погинуло је седам, а рањено 14 припадника Друге сарајевске бригаде Војске Републике Српске.

Поводом обиљежавања Дана одбране, у Храму Светог свештеномученика Петра дабробосанског у Војковићима, служени су Света литургија и парастос погинулим борцима Војске Републике Српске, а на спомен-обиљежју положенци су вијенци и цвијеће.

У општини Источна Илиџа протеклих дана, поводом обиљежавања 27. годишњице одбране Војкковћа, Грлице и Крупца, организоване су бројне културне и спортске активности.