НАША СУГРАЂАНКА ОСВОЈИЛА ВРХОВЕ ЈУЖНЕ АМЕРИКЕ

1367

Наша суграђанка Милева Радовић, члан Планинарског друштва „Требевић“  из Источног Сарајева,  освојила је крајем пролог мјесеца нове планинске врхове.

Са групом планинара из Источног Сарајева кренула је 10. марта пут  Јужне Америке, с циљем да освоји врхове Анда.

Планинари из Источног Сарајева, као дио експедиције коју је предводио „Ekstrem summit team“ из Београда, освојили су планинске врхове Невадо Матео (5150 метара) у Перуу и Пико Аустриа (5270 метара) у Боливији. Захваљујући њима, на врховима Анда завијорила је застава Источног Сарајева.

Експедиција је трајала 17 дана, а планинари су се вратили пуни прелијепих утисака, богатији за нова искуства и нова знања.

„Ово је јединствен доживљај. Предивно путовање. Ишли смо стазама Инка, а путовање смо искористили да посјетимо главне градове Перуа и Боливије-Лиму и Ла Паз“, рекла је Милева Радовић, преносећи утиске са планинарског похода.

„Веома је вриједно и упознавање културе и начина живота других народа. Све нас то на извјестан начин обогати“, каже Милева.

Осим Милеве, екипу из Источног Сарајева чинили су Бранислав Поповић, Миодраг и Славица Максимовић.

Милева Радовић члан је Планинарског друштва „Требевић“, које је  основано  12. октобра 2008. године. Ово је прво планинарско друштво на подручју Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе које је објединило бројне љубитеље планинарења.

Чланицу Планинарског друштва „Требевић“, Милеву Радовић, угостили су почетком марта, пред полазак у Јужну Америку, предсједник Скупштине града Мирослав Лучић и замјеник градоначелника Данко Вучетић и пружили јој подршку у њеном походу.