ПАЛЕ- Ускоро ванредна сједница Скупштине општине о безбједносној ситуацији

1452

Скупштина општине Пале данас је једногласно усвојила закључак о томе да ускоро буде одржана ванредна сједница о безбједносној ситуацији на подручју општине, те подржала резолуцију којом је осуђено постављање бомбе испред улазних врата породичне куће предсједника Општинског одбора СДС-а Пале Бојана Нинковића.
Начелник Пала Бошко Југовић рекао је новинарима да је закључак о одржавању ванредне сједнице предложио Клуб одборника СДС-а, а резолуцију Клуб одборника СНСД-а.

Он је нагласио да је у резолуцији наведено да се политичке партије суздрже до било каквих коментара прије него што полиција уради свој дио посла, те да се апелује да полиција што прије расвијетли случај.

Југовић је изразио задовољство због тога што је Скупштина општине Пале након јучерашњег догађаја показала како одборници треба да наступају и какву поруку да шаљу.

Предсједник Скупштине општине Пале Предраг Вучићевић рекао је да ће на тематској сједници скупштине бити затражено да Министарство унутрашњих послова Републике Српске ријеши овај и претходне случајеве.

Никола Благојевић из Клуба СДС-а рекао је да су свједоци да је више од годину дана појединим члановима СДС-а, посебно Нинковићу, пријећено и да је био изложен притисцима, због чега је данас предложен закључак о одржавању ванредне сједнице о питањима безбједности у општини Пале.

„Покушаћемо да заједничким снагама изађемо из тог проблема и да безбједност на подручју општине подигнемо на виши степен“, поручио је Благојевић.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Дамјан Шкипина нагласио је да је Клуб оштро осудио било какав покушај угрожавања безбједности становника Пала, без обзира којој политичкој партији припадали.

Према његовим ријечима, неопходно је да надлежне институције предузму одређене мјере да би починиоци били пронађени и процесуирани.

„Позвали смо и све политичке актере који партиципирају у општини Пале да се уздрже од преурањених реаговања, односно давања изјава и етикетирања одређених људи као починилаца тих дјела“, рекао је Шкипина.

Шеф Клуба одборника ДНС-а Мирослав Симовић рекао је да ова странка осуђује постављање бомбе испред улазних врата у породичну кућу предсједника Општинског одбора СДС-а Пале Бојана Нинковића.

„Апелујемо да полицијски органи што прије истраже овај, као и догађаје који су му претходили као што су паљење аута, пријетеће поруке, те да починиоци буду приведени“, нагласио је Симовић.

 

 

/Срна/