НОВИ НАЗИВ ГРАДСКЕ ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ – „ЈАХОРИНА“ ГРАД ИСТОЧНО САРАЈЕВО

1382

Одборници Скупштине града усвојили су данас одлуку о промјени назива градске Туристичке организације, која ће се од сада звати Јавна установа Туристичка организација „Јахорина“ – град Источно Сарајево.
Приједлог одлуке о промијени назива Туристичке организације града Источно Сарајево накнадно је уврштен у дневни ред данашње сједнице на иницијативу  Туристичке организације.

Директор Туристичке организације Игор Тошић рекао је да се промјеном назива одаје признање Јахорини која остварује историјске резултате и која је постала популарна и примарна дестинација на овим просторима.

„Источно Сарајево има још тога да понуди, али је Јахорина примарна дестинација коју наш град има. То значи да ту долазе туристи на бази више више ноћења, док остале дестинације, као што су Требевић, Равна планина, туристи посјећују током свог боравка на примарним дестинацијама“, рекао је Тошић.

Тошић сматра да ће промјена назива за Туристичку организацију значити већу препознатиљивост и доступност у комуникацији са тур-операторима и потенцијалним туристима из Европе који желе да посјете Јахорину, јер је, како је рекао, Јахорина постала бренд Републике Српске и Источног Сарајева.

„Одмах након завршетка сезоне планирана је реализација бројних пројеката на Јахорини, кабинска гондола и ролер коустер и други садржаји. Стога сматрам да морамо да порадимо на активнијој промоцији те дестинације, уз коју ће сигурно бити посјећено све остало што Источно Сарајево нуди у туристичком смислу“, закључио је Тошић.

Замјеник градоначелника Данко Вучетић рекао је да је одлука о промјени назива Туристичке организације донесена због побољшања имиџа и препознатљивости туристичког бренда Јахорине на европској туристичкој мапи.

Вучетић је истакао да због убацивања ријечи „Јахорина“ у назив туристичке организације не треба дизати непотребне тензије нити то некоме треба да смета, јер је Јахорина добро свих нас и нико не треба да се понаша као да има ексклузивна ауторска права на Јахорину.

Одборници Скупштине града усвојили су данас и извјештај о функционисању јавног градског превоза за 2018. годину.

Одборницима је представљена информација о превентивном дјеловању против злоупотребе дроге на подручју града.

Скупштина је данас разријешила чланове комисија за младе, за оцјену рада секретара, за буџет и финансије, за друштвени надзор и представке. те именовала нове чланове. До разрјешења је дошло због тога што су досадашњи одборници преузели мандате народних посланика у НСРС.

 

Град Источно Сарајево/Срна