НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО НА ПОДРУЧЈУ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА

1597

Дом здравља Пале данас је добио ново санитетско возило, вриједности око 80.000 КМ, које је обезбијеђено средствима Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и општине Пале.
Директор Дома здравља Пале Владимир Лучић рекао је новинарима да су поносни што су успјели да уђу у круг малог броја домова здравља који ће бити ново санитетско возило.

Он је нагласио да је квалитетан санитетски превоз један од услова пружања квалитетне здравствене заштите становништву и похвалио Министарство здравља Српске које је препознало потребе домова здравља за санитетским возилима.

Лучић је захвалио и општини Пале која је учествовала у реализацији овог пројекта са 30 одсто средстава.

Према његовим ријечима, посланици у Народној скупштини Српске Соња Караџић Јовичевић и Мирослав Брчкало допринијели су својим ангажовањем да се овај пројекат реализује, али крајње заслуге припадају ресорном министарству и општини Пале који су препознали значај с циљем пружања што квалитетније здравствене заштите становништу.

Лучић је нагласио да су прије годину и по успјели да набаве још једно ново санитетско возило, при чему је општина Пале суфинансирала набавку возила, а Дом здравља учествовао са већином средстава.

„То санитетско возило је мало опремљеније од овог новог, јер посједује дефибрилатор у случају срчаних удара. Са ова два санитетска возила задовољили смо потребе Дома здравља за великим санитетским возилима, а сада се потребе своде на набавку мањих санитетских возила за интервенције у неприступачним предјелима“, навео је Лучић.

Он је навео да је Дом здравља у протекле четири године кроз разне донације успио да набави опрему у вриједности већој од 350.000 КМ, од чега је био дио властитих средстава.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је општина учествовала са 30 одсто вриједности новог санитетског возила и да ће наставити да помаже ову установу с обзиром да се општина шири и развија и да се мора водити рачуна о здрављу становника.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић захвалио је свима који су учествовали у набавци возила за потребе Дома здравља Пале, те навео да становништво у Источном Сарајеву више користи услуге болнице у Касиндолу.

Према његовим ријечима, недавно је у тој болници набављен хематолошки бројач за брзо и ефикасно, петоминутно, рјешавање крвне слике, за шта је обезбијеђено 50.000 КМ.

Потпредсједник Народне скупштине Српске Соња Караџић Јовичевић рекла је да је постигнут циљ и испуњено обећање дато прије три године, те захвалила ресорном министру Драгану Богданићу.

Она је изразила наду да ће министар испунити и обећање које се односи на радиолошку службу Дома здрава Пале.

 

 

 

/Срна/