ОБЕЗБИЈЕДИТИ СТАТУС И ПОВЛАСТИЦЕ СПОРТИСТИМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

1537

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић разговарао је данас са члановима новооснованог Ски клуба лица са инвалидитетом „Романија“ из Источног Сарајева.

Вуковић је истакао да лица са инвалидитетом заслужују ширу подршку свих слојева друштва, истичући да је задивљујућа храброст и енергија људи који, без обзира на своје проблеме, настоје да буду активни чланови друштва и дају допринос својој локалној заједници.

На састанку је наглашено да је потребно основати Ски савез особа са инвалидитетом, ради остваривања права ових категорија становништва у области спорта.

Учесници састанка сагласили су се да је неопходно и укључивање ових клубова, односно, савеза у Параолимпијски комитет БиХ, због наступа наших спортиста на међународним такмичењима, посебно на Параолимпијским играма.

Договорене су активности на обезбјеђењу евентуалних повластица члановима Ски клуба лица са инвалидитетом „Романија“, првенствено кад је ријеч о увођењу ниже цијене ски-паса на Јахорини, о чему постоји сагласност директора Олимпијског центра Јахорина.