ОБИЉЕЖЕН ДАН МАШИНСКОГ ФАКУЛТЕТА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

1337

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић присуствовао је данас прослави Дана Машинског факултета у Источном Сарајеву и свечаној промоцији мастера машинства и дипломираних инжењера машинства.

Лучић је, обраћајући се присутнима, рекао да Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву образује квалитетан кадар, инжењере који својим знањем могу значајно да допринесу развоју локалне заједнице.

„Овај период у години значајан је за нас, јер је ово вријеме када се промовишу инжењери, доктори, професори, када постајемо богатији за квалитетан слој нашег друштва“, рекао је Лучић.

„Градска управа Источно Сарајево има дугогодишњу успјешну сарадњу са Универзитетом у Источном Сарајеву и свим факултетима на подручју града. Увијек смо радо подржавали све активности факултета и Универзитета у Источном Сарајеву у цјелини. Наша врата и убудуће биће широм отворена, јер опстанак и развој Универзитета у Источном Сарајеву сматрамо нашим заједничким, стратешким интересом“, рекао је Лучић.

Лучић је честитао Дан факултета декану Милији Краишнику, професорима и студентима, а дипломираним инжењерима и мастерима машинства пожелио је успјех у животу и раду.

Поводом Дана факултета, промовисано је 20 дипломираних инжењера и седам мастера машинства. На овој високошколској установи знање тренутно стиче око 350 студената.

Машински факултет у Источном Сарајеву основан је прије 24 године.