ОБИЉЕЖЕНО 26 ГОДИНА ОД ФОРМИРАЊА 8. ОДРЕДА СПЕЦИЈАЛНЕ БРИГАДЕ ПОЛИЦИЈЕ

1897

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић и замјеник градоначелника Данко Вучетић положили су вијенац на спомен-обиљежје испред Полицијске станице Источно Сарајево, гдје је данас обиљежено 26 година од формирања Осмог одреда Специјалне бригаде полиције Републике Српске.

Предсједник Скупштине града Мирослав Лучић рекао је да је Осми одред једна од најзначајнијих мобилних маневарских јединица која је била спремна да притекне у помоћ Војсци Републике Српске или припадницима МУП-а у било којој ситуацији, а нарочито онда када је непријатељ угрожавао одбрамбене линије Српске.

„Ова јединица има изузетан значај и представници локалних заједница са овог подручја морају да присуствују овом дану и да кроз свакодневни рад воде рачуна како побољшати статус демобилисаних бораца и припадника унутрашњих послова, јер је неизмјерна њихова заслуга у стварању Српске“, поручио је Лучић.

Припадници Осмог одреда претходно су били у Специјалној полицији Станице милиције Илиџа, након тога су у Сарајевско-романијском и бирчанском одреду, а потом и у Специјалном одреду полиције.

Из ових војних састава погинула су 23 припадника, а више од 1.000 је рањено.

Обиљежавању дана Одреда, осим припадника ове јединице, присуствовали су представници града Источно Сарајево, општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, представници Министарства унутрашњих послова, борачких организација.

 

 
Град Источно Сарајево/Срна