ОБИЉЕЖЕНО 28 ГОДИНА ОД НАЈТЕЖИХ НАПАДА НА ИЛИЏУ

985

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић и замјеник градоначелника Данко Вучетић присуствовали су данас обиљежавању 28. годишњице од два најтежа напада на Српску Илиџу које су, 22. априла и 14. маја 1992. године, извршили припадници тзв. Армије БиХ.

Лучић је јутрос, са делегацијом Борачке организације „Илиџански борац“ и представницима општине Источна Илиџа, у порти Храма Светог Саве у Блажују прислужио свијеће и одао почаст свим борцима погинулим у нападима такозване Армије БиХ на Илиџу.

Након парастоса у Блажују, представници Градске управе положили су цвијеће на спомен-обиљежје Оклопног батаљона у Добрињи четири и спомен-обиљежје погинулим припадницима Министарства унутрашњих послова Илиџа на Кули.

Први напад такозване Армије БиХ десио се 22. априла 1992. године када је погинуло 12 српских бораца, а у одбрани Српске Илиџе током одбрамбено-отаџбинског рата погинуло је 1.064 борца Војске Републике Српске.

Ови догађаји обиљежавају се, у периоду од 22. априла до 14. маја, у оквиру манифестације „Дани одбране Илиџе“, која је ове године отказана због епидемије вируса корона.