ОЛИМПИЈСКА БАКЉА СТИГЛА У САРАЈЕВО И ИСТОЧНО САРАЈЕВО

1407

Олимпијска бакља мира Европског омладинског олимпијског фестивала – ЕЈОФ стигла је данас авионом из Бањалуке у Сарајево. Конвој са олимпијском бакљом прошао је након тога улицама Источног Сарајева.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је на конференцији за новинаре на сарајевском аеродрому да је уложен велики напор да бакља на достојанствен начин буде донесена из сједишта Европског олимпијског комитета у Риму, преко Трста, Бањалуке до Сарајева.

„Мислим да је веома симболично што смо прво дошли у Бањалуку и захваљујем званичницима Републике Српске који су нас јуче примили у Влади Српске. И  овај дочек данас у Сарајеву показује се да смо сви заједно окупљени око пројекта `ЕЈОФ 2019 – Источно Сарајево и Сарајево`“, рекао је Вуковић.

Вуковић каже да је ово је прилика да БиХ покаже да се може вратити на сцену организације великих такмичења у зимским спортовима и да Источно Сарајево и Сарајево могу да организују и неке друге догађаје.

Градоначелник Источног Сарсјева позвао је грађане да у наредним данима посјете спортска борилишта како би послали лијепу слику свих у 46 земаља из којих ће у наредним данима доћи бројни гости, учесници ЕЈОФ-а.